8 juni EARN-E bijeenkomst (online)

Voor de mensen die een EARN-E in de meterkast hebben hangen (of het apparaatje nog gaan ophangen), is er op dinsdag 8 juni op kort online overleg over hoe we het gebruik kunnen verbreden.

Iedereen die nu een EARN-E heeft, krijgt een uitnodiging met een zoom-link per mail. Als je die niet uiterlijk woensdag 2 juni hebt gekregen, of als je nog geen EARN-E hebt, maar toch alvast wilt meepraten, neem dan even contact op met Bart, via de pagina “Over ons“.

Als projectteam (dat zijn Aileen, Anke, Bart, Bram & Margreet, Luuk, Tammo en Winnifred) hebben we besloten dat we nu eerst ons richten op het verbreden van het gebruik van de EARN-E.

Daardoor leer je als persoon en als buurt wanneer er veel geproduceerd wordt (door de zonnepanelen op daken) en wanneer er veel verbruikt wordt (door o.a. wasmachines, afwasmachines, koelkasten en dergelijke).

Ook kun je door kritisch naar je eigen verbruik te kijken al zien waar je eventueel kunt besparen.

Op 26 juni, direct na het groenoverleg, stellen we voor dat we een kraampje hebben met daarin uitleg over de EARN-E en dan een actie doen om minimaal 60 mensen op de Hoekwierde aangesloten te krijgen. We zitten nu op 20.

Als we eenmaal een stap verder zijn met het gebruik van de EARN-E, dan gaan we ook een energiebespaaractie opzetten. Er was al een beginnetje gemaakt met nadenken over besparen via je dak:

  • dakbedekking vernieuwen als dat nodig is (misschien witte dakbedekking?)
  • dak isoleren (zowel winter als zomer comfortabeler)
  • groen dak (isoleert in de zomer, brengt meer groen in de wijk)
  • zonnepanelen: direct beginnen met stroom opwekken, wat je dan terugziet in de EARN-E app

Oh ja, als je een EARN-E wilt hebben (voor de wijk Hoekwierde zijn ze nu betaald door het project) , dan kun je er één halen bij Bart (wel eerst even bellen).

Als je problemen hebt met het aan de praat krijgen van de EARN-E of de app:

Bas Lacroix, Kees van Maanen en Eric Wijbrandts staan klaar om je te helpen. Kijk even op de pagina “Over ons” hoe je contact met ze legt.