Over ons

Spelen in de natuur in je eigen buurt

Moetjes…

Een groepje van jouw buurtgenoten maakt zich sterk voor een duurzamere wijk. Hoe, dat weten we zelf nog niet. Haha. Maar dat weerhoudt ons niet. Want het kán, dat weten we wel. Sterker nog: het moet. Recente rechtszaken zetten de toon: de Rijksoverheid móet en Shell móet. Geen ontsnappen aan. Eind van dit jaar móet ook de gemeente een Transitievisie Warmte hebben. Daarin staat wanneer en hoe wij allemaal (en hier in Almere Haven) van het aardgas af gaan. In 2030 móet ook dat gebeurd zijn.


Al die moetjes.….


Doe met ons mee. Niet omdat het van iemand anders móet, maar omdat wij het zelf kúnnen. Bureninitiatieven, burgerschap, buurtkracht.


We zijn niet ‘formeel’ georganiseerd, dus geen stichting of vereniging. We denken, praten en doen dit gewoon samen om te zien wat we kunnen bereiken. Dat is niets hoogdravends, het is gewoon fijn en leuk om mee bezig te zijn.

De trekkers….

Op dit moment zijn dit de ‘trekkers’:

– Aileen Coutinho
– Bart Buijs
– Bram en Margreet
– Winnifred Admiraal
– Wouter Hamel

EARN-E support team:
– Bas Lacroix
– Eric Wijbrandts
– Kees van Maanen

We worden geholpen door Tammo van Buurkracht en Anke van de gemeente Almere. Zo fijn dat zij er bij zijn.

Je bereikt ons gemakkelijk, we zijn allemaal buren van elkaar. Loop even langs. Ook online hebben we een mailadres contact [at] degroenewierden.nl. Bart is de beheerder van de site en de mailbox.

Een wijngaard aan de oevers van de Kwelbeek

Groener

Onze buurt(en) zijn al geweldig, omdat we al zoveel zelf doen. Misschien kunnen we ook onze daken groener maken.

Mooier

Aandacht voor onze woonomgeving en elkaar zorgt ervoor dat niet alleen onze buurt, maar ook de ziel van onze wijk mooier wordt.

Voordeliger

Bewustzijn bepaart, dat is sowieso al bewezen. Samen stappen zetten is voordeliger. Maar misschien kunnen we ook ontdekken hoe we stroom kunnen uitwisselen.